Gloucestershire Wildlife Trust Headquarters

Client: Gloucestshire Wildlife Trust

Project Cost: £950,000

Architect: Childs+Sulzmann

Download project brochure

Wildplace transformation

Gloucestershire Wildlife Trust Headquarters currently gets around 50,000 visitors a year but provides little in the way of basic visitor infrastructure. By creating an indoor space for visitors, the aim is to greatly improve their experience, as well as improve the carbon footprint and sustainability of the building.

The existing building is an old T shaped building with inadequate workspace for its growing staff. Improvements are to be made to increase the natural daylight, ventilation, allow open plan working and hot-desking, improve the thermal performance of the building, and make it a more collaborative workplace.

The proposals are to include a new area for a cafe, kitchen and toilet facilities in front of the existing building. It will be a timber frame building with timber walls, on a ground beams to avoid the need for deep foundations.

Within the existing building a new mezzanine will be created, providing additional working space. This will be achieved with an exposed timber structure supported by the existing slab, and by lifting the existing roof steel frame up to create the new height.

Back to projects

Gloucestershire Wildlife Trust Headquarters

Client: Gloucestshire Wildlife Trust

Project Cost: £950,000

Architect: Childs+Sulzmann

Download project brochure