Cathedral Views

Client: A. Property Sales Ltd

Project Cost: £1.6M

Architect: O'Leary Goss

Download project brochure

Shiny new city centre living

The old offices on St John’s Lane in Gloucester city centre are being converted into flats with a roof extension.

While designing the new structure, RISE had to make sure that the existing structure can take the load of the new. By designing a timber structure, RISE managed to provide two storeys on top of the existing while avoiding strengthening up works. Some minor structural repairs to the concrete and masonry have been identified by RISE.

The original trussed pitched roof will be replaced by a new one formed by ridge beams and purlins to accommodate new flats within the roof space. Terraces will be created by the existing flat roof over the concrete frame. New balconies and a curtain wall glazing system will provide new energy to the tired looking elevation.

Natural light will be achieved in the basement with light-wells formed by new reinforced concrete retaining walls stepping outside the original footprint of the building.

RISE has also designed a new underground drainage for foul and storm water, to accommodate the higher volume of residents within the new structure.

Back to projects

Cathedral Views

Client: A. Property Sales Ltd

Project Cost: £1.6M

Architect: O'Leary Goss

Download project brochure